HTML

Butuska

Mindenről, amit a világból nem értek. Bár jártam iskolába eleget (vagy ki tudja), mégis sok oly dolog van a nap alatt, melyet bárgyú kis szűk agyammal fel nem foghatok. A mai közéletben számos ilyen kérdés merül fel. Életem alapkérdése: Mi nyávog a macskában? Eddig még nem sikerült megválaszolni, de keresem rendületlen türelemmel a választ. Amit ide írtam csupán vélemény, nem ige.

Friss topikok

  • tisztakéz: Miért az elmúlt 8 évben a politikusok szentek voltak?? (2012.04.14. 13:22) Ébresztő jobboldal!
  • PonDrow: "és" helyett "vagy a" értendő. (2012.02.28. 16:00) Előtte ima, utána gyónás
  • talemaunique: @oldman13: Pontos. Ez így van, de ez mit sem számít, hiszen a vikikáté pontosan megmondja a kormán... (2012.02.23. 13:56) Viktor! Menj a Francba!
  • vomit: >Egyébiránt mit jelent a világkommunizmus? a kaliforniai szenatus az otvenes evekben tajekozta... (2011.03.23. 22:00) Teller Ede és Kertész Imre magyar?
  • vomit: sot esetleg azt is meg lehetne kockaztatni, hogy az orszag kamatra kolcsonzes helyett bocsassa ki,... (2011.03.23. 21:54) ... hát nem lesz euró

Linkblog

2011.02.09. 19:45 oldman13

Narancssárga bugyi

Mint sokakban, bennem is gondolatokat ébresztett szeretett vezérünk évértékelő beszéde. Alapvetően nem az az érdekes, hogy mit mondott, hanem az, hogy mit nem. Minden olyan kérdésről hallgatott, ami közérdeklődésre tarthatna számot. Nem beszélt a várható reformokról, nem beszélt az únióról. Nem beszélt a sokat dédelgetett adókorrekciókról sem, pedig sokan most szembesülnek vele először.
Ami az úniót illtei felettébb érdekes, hogy soros elnökként nem beszélt azokról a lehetőségekről, amit egy jól abszolvált elnökség jelenthetne. Megismerhetnék sokan ezt a kis országot közel és távol, olyanok, akik azt sem tudják hogy hol keressék a térképen, akiknek Budapest és Bucarest azonos, vagy felcserélhető.
Hosszú időn keresztül hallgattuk a megmondó emberek jóvoltából, hogy a hazaáruló liberálbolsevik zsidóbérenc kormány elveszi a zemberek pénzét, lop csal hazudik, ahelyett, hogy jól tenné a dolgát. Sokan gondolták azt, hogy már ideje sutba dobni a Hagyó-Hunvald jelenséget, ideje lenne, ha a múlt homályába veszne a szölőterület átminősítése, a semmi feletti hidak és a semmibe fúrt alagútat építése. Szóval örültünk a változás lehetőségének.
 
De mit kaptunk?
 
Először az előző kormányzat mantraszerű szidalmazását, mintha a válságról Bajnai tehetne. Megkaptuk mindjárt a visszamenőleges adót, ami céljában méltányolható ugyan, de a jogállamiság elvével össze nem egyeztethető. Mivel az egyébkánt már éppen eléggé prostituálódott alkotmánybíróság ezt már nem nyelte le, mindjárt a demokrácia egyik pillérének tartott intézmény (a jó Alkotmánybíróság az lenne) jogosítványainak csorbítása következett, megnyitva az utat olyan jogszabályok elött, melyekről elsőre látszik, hogy ha lehetne vizsgálat tárgya, nem állná ki az alkotmányosság próbáját.
Megkaptuk az adórendszer átalakítását. A legfőbb eleme, hogy 10 %-ra csökkent a társasági adó. Szépen hangzik, de az a baj, hogy a cégem 2009-es adóalapja tizenötezer (!) forint volt, míg a kifizetett nyugdíjjárulék meghaladta a hárommilliót. Ez utóbbi persze emelkedett. Most találkoznak szembe a kispénzüek az új adószabályokkal. Ha van gyerekük, még kapnak valamit, de ha nincs, akkor a nettó jövedelmük csökken, nem is kicsit (csökkent az adójóváírás összege és emelkedett a nyugdíjjárulék). Emellett a beígért sok új munkahely helyett az önkormányzati foglalkoztatás drasztikusan csökken (trackback). Volt olyan hely, ahol ez volt az egyetlen megélhetési forrás.
Ezenkívül sikerült összeveszni fél Európával (vannak, akik azt mondják, hogy nem gond, azok mind komcsik), sikerült összeveszni a Valutaalappal, sikerült megdrágítani a külföldi finanszírozást, és szerintem még a Fideszben sem tudja senki, hogy a nyugdíjpénztári finanszirozást mi fogja kiváltani (a manyup volt a legnagyobb állampapír felvevő). És még a médiatörvényről nem is beszéltünk.
 
Viktor!
 
Térj észre. Nem az a baj, hogy a komcsik, vagy akiket annak hiszel, nem szeretnek. Az a baj, hogy cserbenhagytad a zembereket. Igaz pár éve még panelprolinak hívtad őket, de túltették magukat rajta, megválasztottak, nagy lehetőséget kaptál, de nem élsz vele, hanem visszaélsz. Az a baj, hogy az eddigi teljesítményed igen kevés, még csak alulról sem súrolja Bajnai szintjét.
 
Tudod mi a nagy baj? Minap az ösfidesz szavazó szomszédom tüzet gyújtott az udvarban, és sok mindent elégetett, köztük az asszony narancssárga bugyiját. Na ez már baj. Neked. Térj észre, csinálj valami jót is, mert kétharmad ide, kétharmad oda a következő választás már nincs olyan messze.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://butuska.blog.hu/api/trackback/id/tr872649949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.